«Харли Квинн: Красотка в Городе» — видання, випущене в СНД завдяки спільній роботі DC Comics і видавництва «Азбука». Комікс виходив в США щомісяця, починаючи з 2013 року завдяки активним, вульгарним, цікавим Аманді Коннер і Джиммі Пальміотті, та величезній команді художників, в яку входять селебрітіс образотворчого мистецтва: Чед Гардін, Стефан Ру, Алекс Сінклер, Пол Маунтс та інші. У перший том коміксу потрапило 9 випусків — Harley Quinn #0-8.

Гарлі, як і любитель чімічанги Дедпул, догадується, що вона — персонаж коміксу. Сценаристи «Харли Квинн: Красотка в Городе», щоб розвеселити читача, придумали крутий прийом: коханці Містера Джея доведеться вибрати художника, який і намалює сольник. Красуня кидає жереб разом з письменниками, які спілкуються з нею на сторінках видання. Вибори художника проходять яскраво: фарби змінюються зі швидкістю світла, автори жартують один над одним, а майстер, який намалював окрему смугу, намагається відігнати конкурентів від вже завойованого місця під сонцем. Такого набору трешу, гумору, підколок і посилань на інші медіа-продукти я не бачив ще з часів гри Retro City Rampage. В самому початку кидається в очі сцена, скопійована з «Бетмен: Тихо!», в якій Гарлі Квінн разом з Джокером напали на театр Готема, і майже пришили Темного лицаря. Аманда Коннер і Джиммі Пальміотті лишень поміняли всі репліки, щоб ті більше підходили за сценарієм і відповідали дамі в чорно-червоному вбранні. До слова, Бетмен залишився живий, постраждала тільки його гордість — сценаристи розкрили особистість Людини-летючої миші. Я б не здивувався, якби DC Comics визнали цю історію з викриття особи Бетсі канонічною. Було б, принаймні, прикольно.

Як би ти відреагував на олівцевий начерк, який потрапив у фінальну версію коміксу? Адам Хьюз, що прославився малюнками в коміксі Fables і роботою над серією коміксів по Star Wars, опублікував в «Харли Квинн: Красотка в городе» лише … ескіз! Якщо ти подумав, що я жартую — це не так. Завдяки добірній солянці з чорнового малюнку і діалогу Харлі з Амандою Коннер, можна продовжити собі життя, за розрахунками вчених, на 13 з половиною років.

Головна героїня сама пише правила. На жаль, їй довелося вбити майже всіх художників. Дівиця залишила в живих лише зграю найкрутіших — Чеда Хардіна, Стефану Ру і Алекса Сінклера. Їм дуже пощастило потрапити в рабство до «Красуні з великого міста» на цілих вісім випусків, які увійшли до першого тому.

Сидячи рік в ув’язненні, художники усвідомили одну річ: Гарлі — перфекціоністка. Майстри образотворчого мистецтва дорисовували кожен випуск вчасно, картинки насичували різнокольоровими фарбами, як і личить коміксу про Гарлі Квінн, а також засунули туди багато посилань на інших персонажів DC Comics. Наприклад, логотипи Супермена і Бетмена, про яких вільно згадують і сценаристи.

У мене навіть палець не повернеться написати, що сюжет в «Харли Квинн: Красотка в городе» примітивний, адже гарнюня Квінн сидить поруч і наглядає за кожною буквою, що ллється з моєї свідомості. Отож, початок історії коміксу абсолютно простенький: під’їжджає до Гарлі якийсь чорношкірий мужичок, і запевняє головну героїню, що їй належить чотириповерховий будинок в Нью-Йорку, причому розташований він майже на березі океану! Я впевнений, що ніхто б не відмовився від пропозиції підписати папери, і відхопити ласий шматочок від заповітної американської мрії. Гарлі Квінн — і поготів. Циркачка Акробатка не обдумуючи ризики, сідає на переповнений «найважливішими речами» байк, і їде підкорювати східне узбережжя Сполучених Штатів Америки. Тобі відомо, мій друг, що Гарлі Квінн — найрозшукуваніша жінка-вбивця з усіх існуючих. По дорозі в Нью-Йорк вона дізнається, що хтось за нею полює (головорізи з п’ятьох округів штату, якщо бути точним). Красуні Квінн доведеться вияснити особистість таємного замовника, і прибрати його з дороги.

Якщо ти розумна людина, що не виглядає з-під спідниці матері, і потребує більше серйозних сюжетів, можеш навіть не дивитися в бік першого тому «Харли Квинн: Красотка в городе». У коміксі про одного з найвеселіших і найбожевільніших персонажів сучасності важлива атмосфера жорстокого бойовика, побудована за допомогою психованої протагоністки; вдалі жарти, що вириваються з мізків сценаристів, як патока з крохмалю; і дурні ситуації, яких в коміксі — величезна кількість. Аманда Коннер славиться своєю любов’ю до вульгарних дрібничок, і їй вдалося пропустити крізь цензуру DC персональні водонепроникні масажери. Боюся уявити, навіщо героям користуватися вібруючим масажером у ванні / душі. Чи це тільки я такий збоченець?

Якщо ти естет, доводжу до твого відому, що видання оснащене твердою обкладинкою і наповнене найвеселішими в світі 232 сторінками. Крім коміксу ти зможеш знайти нариси декількох сцен, три варіанти малювання Гарлі Квінн, пояснення найяскравіших моментів і навіть словник ідиш! Примітки, до речі, рекомендую прочитати. Так ти зрозумієш те, що до тебе не дійшло раніше. Сміх зайвим не буває.

дивитись в крамниці

Якщо тобі не вистачає веселощів, перестань нарешті вдихати звеселяючий газ, і купи перший том «Харли Квинн: Красотка в городе». А якщо у тебе почуття гумору навіть нижче, ніж в прибиральниці нашої редакції, — не бійся. АрлеКвін і ЧСВ підвищить, і жартувати навчить!

плюси мінуси
  • карколомна подача сюжету
  • яскрава картинка